Volharding blijft kwakkelen

Berghem Sport-Volharding 3-1 (1-0). Doelpunt Volharding: Tim Brouwer. Rode kaart: Tim Martens.

Berghem | Volharding heeft de zege van een week eerder tegen Venhorst geen goed gevolg gegeven. Het elftal van trainer Johan Vullings verloor zondag met 3-1 op bezoek bij Berghem Sport. Volharding verloor vier van de laatste vijf duels in de tweede klasse H.

Volharding begon slap en zonder overtuiging aan het duel in Berghem. Dat leidde al vrij snel tot een achterstand. Volharding gaf gemakkelijk vrije trappen weg rondom het strafschopgebied en uit een van die vrije trappen kwam de 1-0. Spits Donny van Herpen schoot uit een vrije trap de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later kreeg Volharding dé kans op de 1-1, maar Tom Kessels miste een strafschop namens de bezoekers.

Na rust kwam Rens van Lanen binnen de lijnen bij Volharding. Hij verving Tim Michiels. Van Lanen probeerde Volharding bij de hand dte nemen en de bezoekers kwam meer aan voetballen toe. De eerste goede aanval leverde na ruim een uur voetballen de gelijkmaker op. Kas van den Bosch veroverde de bal op zijn directe tegenstander Mats van den Broek en vond Jordy de Klijn. Die bediende vervolgens de vrijstaande Tim Brouwer en die kon eenvoudig zijn eerste treffer van het seizoen maken: 1-1.

In de 68e minuut pakte Bram Kappen namens de gastheren een oliedomme rode kaart. Hij ging op de knie van Jordy de Klijn staan en kon direct vertrekken. Volharding leek nu de overwinning voor het grijpen te hebben, maar men slaagde er niet in om de organisatie goed neer te zetten tegen een man minder. Sterker nog, de bezoekers liepen een aantal keren opzichtig achteruit. Zo krulde Edwin Huibers de bal via de vingertoppen van Roel van Rens maar net over het doel. In de 77e minuut ging het helemaal mis. Jordy de Klijn maakte hands in het strafschopgebied. Arbiter Van Daal kon wederom niet anders dan naar de stip wijzen. Donny van Herpen wist er wel raad mee: 2-1. Daarna draaide een verdwaalde voorzet van Lars van Treek nog bijna binnen voor de hernieuwde gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam jeugdspeler Tim Martens bij Volharding voor de derde week op een rij in de slotfase in het veld. Weer liet de jongeling een paar aardige dingen zien, maar drie minuten voor tijd ging ook hij over de schreef. Hij haalde een tegenstander onderuit en ook nu kon leidsman Van Daal niets anders doen dan de speler wegsturen. Drie minuten voor tijd strooide invaller Jeffrey Duif (35) nog wat meer zout in de Vierlingsbeekse wonden door de bal binnen te koppen en de eindstand te bepalen op 3-1.

Volharding staat negende in de tweede klasse H met zes punten uit evenveel wedstrijden. Zondag komt koploper Vianen Vooruit op bezoek in Vierlingsbeek.