Gladys van den Munckhof wil haar moeder Ria Kroh het ultieme cadeau geven.
Gladys van den Munckhof wil haar moeder Ria Kroh het ultieme cadeau geven. Foto: Ingrid van der Zel, Team IMPhotography

Night for the Stars

Venray | Het moet een ultiem cadeau worden voor haar ernstig zieke moeder Ria Kroh (69). Gladys van den Munckhof van Gladys Events organiseert op 20 januari de benefietavond Night for the Stars in Schouwburg Venray. Het wordt een avond met speciale gasten als onder meer OG3NE en zangeres Do. "De opbrengsten zijn voor Stichting ALS. ALS is een slopende ziekte en mijn moeder vecht ontzettend dapper tegen die ziekte", legt Gladys uit.

Door Willem Menting

Night for the Stars wordt een avond met een lach en een traan om ALS 'een gezicht' te geven. "Het is een avond voor de sterren die ons ontvallen zijn, maar zeker ook voor de sterren die vechten tegen deze ziekte. Het wordt ook een ode aan mijn moeder. Ze is gelukkig nog onder ons, maar ik voel haar steeds verder uit mijn handen glippen. De diagnose ALS is eigenlijk een doodvonnis. Het is een onmenselijke ziekte."

Onder meer OG3NE en Do geven
acte de présence

De avond wordt georganiseerd in de grote zaal van de schouwburg. Het gros van de kaarten is inmiddels over de toonbank gevlogen. Gladys raadt iedereen die er graag bij wil zijn aan om zo snel mogelijk een ticket te bemachtigen. Er zijn nog sponsorpakketten te verkrijgen voor bedrijven. Een kaartje kost 50 euro en dat bedrag gaat geheel naar Stichting ALS. De reacties die we van mensen krijgen zijn echt overweldigend. Iedereen vindt het zo bijzonder dat we deze avond organiseren. Het geeft ons als gezin een heel warm gevoel."

"ALS is een aantal jaren geleden ongevraagd ons leven binnengeslopen. De dag waarop mijn moeder deze diagnose kreeg, werd alles anders. We kijken machteloos toe hoe alles ons wordt afgenomen. Met deze benefietavond willen we aandacht vragen voor deze vreselijke ziekte." Kans op genezing is er vooralsnog niet en daarom is er geld nodig om wetenschappelijk onderzoek naar ALS te doen. "We willen uiteindelijk een mooi bedrag overhandigen aan Stichting ALS Nederland."

Gladys heeft vooral heel veel bewondering voor haar strijdende moeder. "Ze is zo dapper, maar ze is met een gevecht bezig dat ze niet kan winnen. Er zijn momenten dat wij er emotioneel helemaal doorheen zitten en dan worden wij getroost door mijn moeder. Ze weigert het gevecht te staken. Als je de diagnose ALS krijgt, dan heb je nog maar drie tot vijf jaar te leven. Mijn moeder lijdt al 5,5 jaar aan deze ziekte. Het geeft wel aan dat ze echt een kanjer is."

Tijdens de benefietavond komen er dus bijzondere gasten. Gladys wil nog niet alle namen prijsgeven om de avond een verrassend karakter te geven. "OG3NE als ambassadeur van stichting ALS is fantastisch en ik ben ook heel blij met de aanwezigheid van Do." Ook Nienke Wijnhoven van The Voice of Holland en Vincent de Vries, schrijver van het boek van Fernando Ricksen, sluiten aan. "Ik ben zo blij met alle hulp. Op de Facebookpagina van Gladys Events worden de komende weken nog meer gasten bekendgemaakt." De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgvenray.nl of www.gladys-events.nl.