SSS'18 pakt eerste driepunter

UDI'19-SSS'18 1-2 (0-2). Doelpunten SSS'18: Loes van Bree en eigen doelpunt.

Uden | De voetbalsters van SSS'18 boekten zondag tegen UDI'19 de eerste overwinning van het seizoen in de eerste klasse D. Het elftal van trainer Marcel Nillissen was met 1-2 te sterk voor de ploeg uit Uden.

SSS'18 begon voorzichtig aan de wedstrijd, maar kreeg al snel grip op het spel en durfde te voetballen. "We speelden de eerste helft met lef en namen het initiatief. Het vertrouwen groeide en we durfden de tegenstander op eigen helft vast te zette", zei Nillissen trots over het spel van zijn ploeg. De bezoekers uit Overloon kwamen uiteindelijk op voorsprong dankzij een rake kopbal van Loes van Bree. Van Bree scoorde op aangeven van Isabel Hengst.

"We speelden daarna erg goed en legden veel overtuiging in ons spel. Het felle drukzetten leidden regelmatig tot frustratie bij UDI." De druk van de bezoekers resulteerde uiteindelijk in de 0-2. De keepster van de thuisploeg liet een terugspeelbal onder haar voet doorschieten. In de eerste helft kwam SSS niet meer in gevaar.

De thuisploeg herpakte zich na rust en UDI had het betere van het spel. "Wij bleven echter gedisciplineerd verdedigen en gaven nauwelijks kansen weg." Pas vijf minuten voor tijd maakte UDI de aansluitingstreffer. Daarna drong de ploeg aan, maar SSS hield knap stand.