Afbeelding
Foto: Eigen foto

Wereldwinkel: fairtrade centraal

Venray | Het begint een traditie te worden. Voor het derde jaar op rij werd er door de vrijwilligers van de Wereldwinkel onlangs een bezoek gebracht aan de inkooporganisaties van fairtradeartikelen, gevestigd in Culemborg. Met in totaal 25 personen werd er eerst koffie gedronken in Buren, waar ook een stadswandeling werd gemaakt.

De Wereldwinkel in Venray heeft een vast team van inkopers, die hier maandelijks hun inkoop voor de Wereldwinkel doen. Iedere Wereldwinkel kan om die reden toch een ander assortiment hebben, afhankelijk van de specifieke wensen van klanten en diegenen die de inkoop verzorgen. Er stonden drie verschillende locaties op het programma. Al met al een drukke dag waarbij het nuttige met het aangename werd gecombineerd.

Om iedereen die mee ging zich inkoper te laten voelen, werden er in de bus groepjes geformeerd. Iedereen van de groep kreeg een inkoopbudget en een tweetal importeurs toegewezen om daar hun geld te gaan besteden. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Dat bleek ook wel door de verscheidenheid aan spullen die klaargemaakt moest worden voor verzending.

Een gedeelte kon direct meegenomen worden met de bus. Inmiddels is de pallet met de door de medewerkers uitgezochte artikelen in de Bleek aangekomen, zijn grotendeels geprijsd en in de winkel te bezichtigen en te koop. Het is daarom de moeite waard de Wereldwinkel met voornamelijk fairtradeproducten uit Afrika, Aziƫ en Zuid-Amerika met een bezoek te vereren.