Afbeelding
Foto: Sander de Goede

Win vrijkaarten voor Kirsten van Teijn

Venray | Na haar droomdebuut met de voorstelling Heilloos, bewees Kirsten van Teijn met Zalf een blijvertje te zijn in het cabaretlandschap. Ze begon te krabben aan de perfectie, iets waar ze in haar derde voorstelling Nobel op voort borduurt. In Nobel bespreekt Kirsten het verlangen naar het uitbreken uit benauwde patronen. Te zien op 7 november in Schouwburg Venray.

Kirsten, je staat nu met jouw derde programma op de planken. Hoe is dat? "Te gek! Deze voorstelling zou ik nog jaren kunnen spelen, juist omdat ik er zo achter sta. En omdat elk publiek in elke provincie anders is en verschillend reageert. Steeds weer opnieuw aanvoelen, kietelen, bij de strot grijpen en mijn verhaal vertellen met als doel dat mijn publiek alle emoties mag voelen in 90 minuten tijd."

Wat vertel je in Nobel?
"Deze voorstelling gaat over hoe we gevangen zitten in ons gevoel om in alles te proberen het perfecte plaatje te creƫren. Over hoe we leven in patronen en hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. Het motto uit de voorstelling waar ik steeds op terugkom is 'alles mag mislukken' tegenover die 'perfecte plaatjes'. Mensen in het publiek happen gretig als ik die zin erin gooi. Heerlijk!"

Herkenbaar voor het publiek?
"Ja! Ik heb nog nooit zoveel persoonlijke verhalen gehoord en berichten ontvangen als na deze voorstelling. Hoe specifieker ik ben, hoe meer ik merk dat mensen herkennen waar ik het over heb. Ik ben zeker niet de comedian die het alleen over 'boodschappen doen' heeft. Ik snij onder andere onderwerpen aan als scheiden en huiselijk geweld, niet meteen thema's waar je keihard om moet lachen. Om deze onderwerpen behapbaar te maken kan ik alleen beginnen vanuit een lichte toon, zodat we wat gniffelen en langzaam toch bij die lach komen. Met de liedjes mag het gevoel vervolgens echt even binnenkomen. De Volkskrant beschreef mij als een 'achtbaan van emoties', dat vind ik een mooie samenvatting."

Peel en Maas mag twee kaarten weggeven voor deze voorstelling. Mail je antwoord op de vraag 'Wanneer staat Kirsten van Teijn in de Venrayse schouwburg op de planken? naar redactie@peelenmaasvenray.nl en maak kans op de vrijkaarten.
Info: www.kirstenvanteijn.nl. Foto: Sander de Goede.