Afbeelding
Foto: Ted van Aanholt

Open podium talententuin

Vierlinsgbeek | Het barst in de regio van het kunstzinnig talent en dat is reden voor Gryphus in Vierlingsbeek om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden op vrijdag 1 november. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De tiende editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen Jackson's Çage, Black Solid en No Permission.

Gewapend met akoestische gitaar, piano, basgitaar en nog wat trommelwerk opent Jackson's Cage deze avond in hun thuisstad Vierlingsbeek in een akoestische setting. Toen op een koude winteravond de stroom uitviel werd Jackson's Çage gedwongen om het een en ander zonder elektriciteit te doen. En dit pakte bijzonder goed uit. Dus vanavond gaan de versterkers uit en het drumstel weg, en zijn de vijf mannen gekleed in een in een iets dunner jasje dan normaal. Ook wordt de set aangevuld met een aantal klassieke covers.

Black Solid is ontstaan in 2016 als pop/rockcoverband. In 2018 heeft de band de ommezwaai gemaakt naar hardrock en metal. Het viertal uit Oeffelt covert op eigenzinnige wijze nummers van onder andere Judas Priest, Van Halen, Black Sabbath en Metallica.

De Lottumse band No Permission kent een verleden in Stressed en staat garant voor een energieke set hard- en metalcore. Het vijftal is actief sinds 2017 en speelt naast covers van onder andere Parkway Drive steeds meer eigen nummers.

Gryphus gaat open om 20.30 uur, het eerste talent betreedt om 21.00 uur het podium. De entree voor deze Talententuin is geheel gratis. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.

Foto: Ted van Aanholt