SV United houdt goede vorm vast

SV United-Montagnards 4-1 (1-1). Doelpunten SV United: Stijn Hendrix, Indy Phillips (2x) en Michal Kolodziejski.

Wanssum | SV United was zondagmiddag met 4-1 te sterk voor Montagnards. De promovendus boekte de derde overwinning op rij in de vierde klasse G. United is na vijf duels nog ongeslagen en staat momenteel tweede met dertien punten.

De thuisploeg kwam al vroeg in het duel op voorsprong via centrale verdediger Stijn Hendrix. De verdediger prikte de bal bij de tweede paal tegen de touwen na een perfecte vrije trap van Indy Phillips. Diezelfde Phillips dook tien minuten later alleen voor de keeper op na een sterke actie, maar de doelman van de bezoekers voorkwam de 2-0. De keeper moest wel een hoekschop toestaan. Uit de corner kreeg Hendrix de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar hij kopte over.

United-keeper Bas Rademacher voorkwam niet veel later de gelijkmaker, maar hij moest vlak voor rust toch het hoofd buigen: 1-1. Na rust schoot United opnieuw uit de startblokken. Phillips bracht de thuisploeg namelijk al snel op voorsprong met een fraaie stift.

Daarna kreeg Michal Kolodziejski zijn eerste kans van de wedstrijd, maar hij stuitte op de doelman. Aan de andere kant voorkwam Rademacher de 2-2. De doelman hield zijn ploeg op de been met een goede reflex op een hakbal van de spits van Montagnards. Een aantal minuten later werd de marge verdubbeld door Phillips, die vanuit een moeilijke hoek zijn tweede treffer van de middag binnenschoot.

De eindstand werd uiteindelijk op 4-1 bepaald door Kolodziejski. De rappe buitenspeler mocht aanleggen voor een strafschop. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar de Poolse speler benutte de rebound. Door de overwinning blijft het goede gevoel bij United overheersen. De ploeg is nog steeds ongeslagen en alleen tegen SVEB werden punten verspeeld (1-1). Het team van Fenne Smits bezet de tweede plaats en heeft evenveel punten als koploper Heijen. Zondag staat de derby met BVV'27 op het programma. De ploeg uit Blitterswijck staat tiende en komt op bezoek op sportpark De Meulebèèk.