Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Sport2000 doet meer voor verenigingen

Venray | Sport2000 in Venray bestaat 20 jaar. Vanaf dag een is John Verkuijlen van mening geweest dat je als sportzaak de verenigingen aan je moet binden. Dat is hem goed gelukt. Clubs als SV Venray, Wittenhorst en hockeyclub MHCV zijn al jaren lang partner van Sport 2000.

"Sport2000 Venray is al vele jaren een belangrijke partner voor SV Venray, zij zijn de leverancier van onze kleding zoals wedstrijdshirts, trainingspakken, jassen etc.", vertelt Monique van Rooy. Zij is bij SV Venray verantwoordelijk voor het kledingfonds. "Sport2000 zorgt ervoor dat er spullen beschikbaar zijn wanneer wij - en onze leden en onze vrijwilligers - deze nodig hebben. Sport2000 is een flexibele partner die ook met ons meedenkt."

Tussen SV Venray en Sport2000 is eigenlijk continu contact. Uiteraard zijn het begin en het einde van het seizoen de drukste tijden. "Op die momenten bepalen we welke teams nieuwe kleding nodig hebben en of we extra materialen (zoals ballen) nodig hebben voor het volgende seizoen", aldus Ramon Goumans, penningmeester van SV Venray. "Ook melden sponsoren zich dan vaak omdat ze bijvoorbeeld trainingspakken willen sponsoren voor bepaalde teams. Dan is er dus veel contact en dat kan op verschillende manieren, van binnen lopen in de winkel, per email, whatsapp of
bellen...."

Behalve leverancier is Sport2000 ook een voorname sponsor van SV Venray. Samen worden er bijvoorbeeld rond de feestdagen leuke acties opgezet. "Verder krijgen onze leden 10% korting in de winkel op voetbalspullen zoals voetbalschoenen, kousen, broekjes etc. Dat is mooi meegenomen."

"Het contact is erg prettig", vervolgt Monique. "Goede service, vriendelijk personeel, korte lijntjes, ze zijn flexibel en ze denken mee. Daarnaast is het leuk om te zien dat veel zaterdagkrachten bij ons voetballen of gevoetbald hebben - zij kennen veel van onze leden. Tom (de bedrijfsleider) is heel behulpzaam en erg toegankelijk."

Voorzitter Ron van den Bekerom van Wittenhorst onderschrijft die visie. "Een vereniging wil haar leden zo optimaal mogelijk faciliteren in de aanschaf van producten. Een betrouwbare retailer is dan een belangrijker partner. Onze leden krijgen hiermee kwalitatief advies en worden op hun wenken bediend met topproducten van de grote merken, dat vind je niet overal." Volgens hem is Sport2000 een belangrijke partner in de driehoeksverhouding die de club met Masita heeft. "Daarmee kunnen we samen uniformiteit binnen de vereniging brengen, wat weer cruciaal is voor de uitstraling van de club." Sport2000 ontzorgt de club in het bestelproces en zorgt daarbij voor uniformiteit. Daarnaast krijgen de leden speciale aanbiedingen die via de club gecommuniceerd worden. "Verder denken de mensen van Sport2000 mee met het bestuur en voorzien de club van waardevolle adviezen op het gebied van kortingen en van aankopen door de club", vult Riny van Pol aan. "Korte lijnen zorgen voor een heel prettige samenwerking."

Foto: Rikus ten Brücke