Afbeelding
Foto: eigen foto

Waardering door de grote merken

Venray | Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. De grote sportmerken vind je terug in elke winkel, ook bij Sport2000 in Venray, Helmond, Veghel en Venlo. Maar daar zit meer achter dan menigeen vermoedt. Bij Adidas en Nike zijn ze heel content met John Verkuijlen en diens visie.

"John Verkuijlen is voor ons een interessante partner met zijn vier Sport2000-winkels. Die vier winkels zijn belangrijk omdat de meeste merken steeds meer keuzes maken met welke retailer men wil samenwerken en wie men wil beleveren", vertelt Henk Evers van Adidas. Dit merk heeft de afgelopen jaren al van meerdere retailers afscheid genomen. "John Verkuijlen is voor ons een van de meest toonaangevende retailers binnen de Sport2000-organisatie in de Benelux. Vandaar een belangrijke partner voor Adidas. Wij werken samen als een team, hebben veel overleg over collectie en doorverkoopcijfers wat Adidas weer verrijkt. Natuurlijk is er altijd een gezonde strijd om tot betere resultaten te komen, wat ook bij John hoort." Door de groei van John Verkuijlen met zijn vestigingen, is Adidas meegegroeid. "En daar zijn we natuurlijk zeer enthousiast over, dat moge duidelijk zijn." John is volgens Evers uniek in de keuzes die hij maakt binnen de collectie. "Meer nog dan andere collega's houdt hij rekening met de wensen van zijn klantenkring. Dit in combinatie met een goede organisatie, kwalitatieve bedrijfsleiders, een goede backoffice en goede verkopers geeft aan dat John altijd kort op de bal zit."

Volgens Evers blijven de fysieke winkels nog zeker belangrijk. "Binnen de Benelux is de verkoop via winkels nog altijd drie keer zo hoog als via online."

Ook bij Nike blijven ze de fysieke winkel belangrijk vinden. "De marktbeweging die Nike op dit moment ziet in de Europese markt is dat de combinatie tussen online en fysieke winkels steeds belangrijker wordt.", legt Bart van Engelenburg van Nike uit. "Vooral sportartikelen willen consumenten passen, maar ook proberen in een inspirerende winkel met de juiste sportbeleving. Juist die beleving in combinatie met een goede groep medewerkers maakt Sport2000 Venray heel sterk. Dat blijkt ook wel uit het feit dat deze vestiging 20 jaar bestaat. Great job John." Van Engelenburg ziet John Verkuijlen als een ondernemer die verder kijkt dan zijn eigen winkel. "Veranderingen in de retailwereld volgt hij op de voet en neemt die mee in zijn eigen organisatie."

Bij Nike hebben ze de groei en ontwikkelingen bij de Sport2000-vestigingen van John Verkuijlen op de voet gevolgd. "John heeft een gestage ontwikkeling doorgemaakt en is stap voor stap gegroeid. Zeker in de laatste jaren is dat met de ontwikkelingen in de retailwereld niet gemakkelijk geweest. Maar wij geloven dat de marktpositie, waar John samen met Sport2000 voor heeft gekozen, de komende jaren verder kan blijven groeien."

Volgens Van Engelenburg vervult John Verkuijlen met zijn Sport2000-winkels een perfecte rol in het uitdragen van de missie van Nike: Make sport a daily habait. "Dit houdt in dat we mensen willen laten sporten of juist meer willen laten sporten. Mensen die sporten blijven gezonder en voelen zich fijner. De consument wil zijn sportproducten dan ook kopen in inspirerende winkels zoals die van John Verkuijlen."