Volharding kan eindelijk juichen

Volharding-Venhorst 2-0 (2-0). Doelpunten Volharding: Rick Tissen en Kas van den Bosch.

Vierlingsbeek | Er klonk zondagmiddag eindelijk weer gejuich bij de spelers van Volharding. Na drie nederlagen op rij werd Venhorst in Vierlingsbeek met 2-0 verslagen. Door de zege houdt Volharding aansluiting met de subtop van de tweede klasse H.

Er ontbraken zondag vijftien selectiespelers bij Volharding waarvan er zes een vaste waarde zijn bij het eerste elftal van de ploeg. Daardoor stond er tegen Venhorst een jong team aan de aftrap. Doelman Roel van Rens (21) had een defensie voor zich die gemiddeld 21 jaar oud was. Nino Janssen (21), Lars van Treek (19), Tom Kessels (25) en Gijs Hendriks (19) vormden namelijk de achterhoede. Op het middenveld debuteerde Tim Michels (18) in de basis. De tiener vormde het middenveld met routinier Mark Blenckers (33) en Jordy de Klijn. Voorin was er plek voor Rick Tissen (29), Tim Brouwer (32) en Kas van den Bosch (23).

Volharding kwam goed voor de dag en het elftal van Johan Vullings kwam al in de veertiende minuut op voorsprong. Uit een ouderwetse scrimmage was het uiteindelijk Rick Tissen die de bal langs Venhorst-doelman Mickey van der Cruijsen prikte: 1-0.

Volharding hield het doel schoon met jonge achterhoede

Ook daarna bleef Volharding de bovenliggende partij. De ploeg kreeg kansen maar die waren niet aan Jordy de Klijn, Tom Kessels en Tissen besteed. De score werd in de 38ste minuut alsnog verdubbeld. Een inzet van Blenckers werd nog gekeerd door de doelman, maar Kas van den Bosch was er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Na rust veranderde er weinig. Volharding bleef de bovenliggende partij en de bezoekers waren machteloos. De thuisploeg kreeg kansen om de score op te voeren, maar Blenckers zag zijn inzet in extremis gekeerd worden. Ook Tim Brouwer slaagde er niet om de doelman van Venhorst te verschalken. De zege kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar voor Volharding. De 18-jarige Rens ten Brinke maakte nog wel zijn debuut in het duel met Venhorst.

Volharding gaat zondagmiddag op bezoek bij Berghem Sport. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.