'Plus' niet blij met Aldi op Toverbal

VENRAY | Guido van Dijck, eigenaar van de Plus-supermarkt in de wijk Landweert, heeft nog steeds interesse om in de noordwesthoek van Venray een tweede supermarkt te bouwen. Ook de locatie Toverbal blijft voor Van Dijck een optie. Mocht de Aldi op de plek van de Toverbal gaan bouwen? "Dan ben ik daar niet blij mee."

Door Henk Baltussen

Aanvankelijk richtte Van Dijck zijn pijlen op een locatie in de wijk Brabander. Daar blijkt geen plek meer voor te zijn. Dat wil zeggen dat de plek van de voormalige school Toverbal aan de Sint Ursulastraat nog de enige mogelijkheid lijkt om in die hoek van Venray een supermarkt te bouwen. Maar ook de Aldi wil daar aan de slag. Vorige week bleek dat wethouder Jan Loonen daar nog niet officieel van de hoogte was. Hij beloofde de commissie, waar de Toverbal in combinatie met een supermarkt aan bod kwam, contact op te nemen met de discounter. "Als hij de Aldi belt, moet hij dat met mij ook doen. Ik heb nog niets gehoord."

Loonen gaat er in principe van uit dat supers die interesse in een bouwlocatie hebben, zich bij hem melden. "Het zou een beetje flauw zijn als ik dat nog moet doen", meent Van Dijck. "Loonen weet dondersgoed dat ik in die hoek iets wil beginnen. Ik heb tot twee keer toe een verzoek ingediend. Maar als het moet, dan meld ik me." Is er bij de Toverbal, net als in Brukske (Lidl en Jumbo), misschien plek voor twee supers? "Nee", stelt Van Dijck, "daar is het gebied te klein voor." Wordt de weg voor jou afgesneden als de Aldi bij de Toverbal komt? Van Dijck: "Dat zou je zo kunnen zeggen."