Afbeelding
Foto: Eigenm foto

APK-plak voor Truus van Veghel

Venray | De Ald Prinse Kompeneej (APK) van De Piƫlhaas in Venray heeft unaniem besloten de APK-plak dit jaar uit te reiken aan Truus van Veghel uit Venray.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.

Truus van Veghel is voor velen vooral een bekend gezicht vanuit SV Venray, waarvan ze al sinds 1971 lid is. Naast speelster en coach was zij bij SVV jarenlang beheerster van de kantine, lid van activiteitencommissie en verrichtte ze talloze andere functies. Ook nu nog is ze volop actief binnen SV Venray.

Er zijn echter nog vele andere vrijwilligersfuncties die ze bekleedt. Zo is Truus van Veghel al sinds 2001 voorzitter van de Venrayse Vrouwen Beweging, sinds 2005 vrijwilligster bij de Zonnebloem, vrijwilligster bij de Zorggroep, collectant bij de goededoelenactie en sinds 2007 medewerkster bij de Avondvierdaagse Venray. Verder was ze 15 jaar lang vrijwilligster bij de Limburgse Bedevaart naar Lourdes en was ze 25 jaar bestuurslid van wijkvereniging de Eendracht. En daarmee is nog niet alles genoemd.

Truus van Veghel is verder ook nog een fervent vastelaovesvierster. Ze deed bijvoorbeeld al 32 keer mee aan de Venrayse optocht en zij presenteerde jarenlang de carnavalsavond op het Schuttersveld.

De APK-plak wordt aan Truus van Veghel overhandigd op zaterdag 23 november tijdens het traditionele Hazediner bij BRL.