Red Stars onderuit

Red Stars-De Toekomst 3-7.

Venray | In de eerste divisie leden de tafeltennissers van Red Stars 3-7 verlies tegen De Toekomst uit Lochem. In de resterende vier wedstrijden zal Red Stars alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven om ook in de voorjaarscompetitie uit te komen in de eerste divisie.

Kas van Oost begon uitstekend tegen de sterke R. Bogie en liet de eerste winstpartij voor het Venrayse team noteren. Frank van der Vleuten speelde tegen de taaie L. Ernst een moeilijke wedstrijd waarbij hij geen vat kreeg op het afwachtende en trage spel: 1-1. Tom Thijssen moest het vervolgens afleggen tegen een sterk aanvallende en met lef spelende R. Carelse. Het koppel Van Oost/Thijssen ging ondanks goed verzet onderuit tegen het koppel Bogie/Carelse. Van der Vleuten verloor ook zijn tweede partij tegen Bogie waardoor de gasten met een 1-4 voorsprong gingen rusten. Na de pauze bracht Van Oost met winst op R. Carelse de spanning terug: 2-4. De daaropvolgende drie enkelspelen gingen naar de gasten door twee keer verlies van Thijssen en een keer Van der Vleuten. Van Oost won tegen Ernst zijn derde partij van de avond en bracht de eindstand op 3-7.

In de derde divisie deden Red Stars 2 tegen Taverbo Boxtel met 5-5 en Red Stars 3 tegen Woerden 8-2 winst goede zaken. Komend weekend is er geen landelijke competitie vanwege de masters waaraan Kas van Oost (jongens) en Emma van der Zanden (meisjes) deelnemen. Afgelopen zondag was er in het Venrayse tafeltenniscentrum een trainingsdag voor de landelijke meisjestalenten onder leiding van Bettine Vriesekoop. De aanwezige talenten kwamen uit heel Nederland naar Venray om mee te doen.