Opnieuw winst De Peelkorf

Rosolo-De Peelkorf 13-14 (8-8). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (5x), Rachèl van Meijel (4x), Fleur van Dijck (3x) en Lisa Verlijsdonk (2x).

Reusel | In de topklasse B won De Peelkorf nipte de uitwedstrijd tegen Rosolo: 13-14. In het laatste duel in de veldcompetitie voor de winterstop nam de thuisploeg meteen het heft in handen. Het team uit Reusel opende de score met een vrije bal en een afstandsschot: 2-0. Marly van Asten maakte het eerste doelpunt voor De Peelkorf door een snelle vakwissel en een doorloopbal goed af te ronden. Het was vervolgens weer Rosolo dat twee keer wist te scoren. De Peelkorf sloop dichterbij door een strafworp te benutten en een afstandsschot. Voor rust kon de thuisploeg een gaatje slaan van drie doelpunten (8-5), maar konden de gasten via twee afstandsschoten en een strafworp terugkomen tot 8-8. Dit was tevens de ruststand.

Na rust waren de eerste doelpunten strafworpen voor beide ploegen. Rosolo nam opnieuw het initiatief en maakte een verschil van twee doelpunten. Vervolgens was het Rachèl van Meijel die twee keer wist te scoren, vanaf de strafworpstip en een afstandsschot: 11-11. De thuisploeg kwam via een omdraaibal opnieuw op voorsprong. De Peelkorf kon vervolgens een vrije bal benutten, de eerste voorsprong van de Ysselsteynse korfbalsters in dit duel. Rosolo kon vervolgens weer aanhaken en maakte de gelijkmaker (13-13). Via een afstandsschot in de slotfase nam De Peelkorf met 13-14 toch beide punten mee naar huis. De formatie uit Ysselsteyn kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Met zeven punten uit zes duels staat de nieuwkomer op een keurige derde plaats en maakt zich nu op voor de zaalcompetitie.