Afbeelding
Foto: eigen foto

Check Check Recheck

Venray | Gerrit Jacobs bezocht afgelopen weekeinde diverse herdenkingen in zijn vertrouwde Venray. De oud-Venraynaar behoort tot de eerste straaljagerpiloten van Nederland en onlangs kwam zijn boek Check Check Recheck uit.

"Het was erg bijzonder om weer even terug te zijn in Venray. Ik ben bij de herdenking op de Engelse begraafplaats geweest en dat was indrukwekkend. Er waren onder meer mensen uit Australië, Canada en Nieuw-Zeeland. Dat maakt zo'n herdenking toch speciaal", vertelt Jacobs.

Het boek Check Check Recheck werd begin oktober gepresenteerd in het luchtvaartmuseum. Als fighter pilot maakt Jacobs hachelijke momenten mee en hij kroop diverse keren door het oog van de naald. In zijn boek vertelt Jacobs onder meer over de Tweede Wereldoorlog. Daarna begint hij in de jaren 50 aan zijn opleiding tot piloot. Zijn militaire carrière beëindigde hij in 1989. Daarna was hij nog jarenlang actief in de burgerluchtvaart.

Gerrit Jacobs is voorts jarenlang actief geweest in de (lokale) politiek. Ook hieraan is een hoofdstuk gewijd in het boek.

Foto persfoto.