Afbeelding
Foto: Christine Diepmann

75 jaar bevrijding

Afgelopen weekend stond Venray bol van de herdenkingsactiviteiten rondom 75 jaar bevrijding. Van officiële plechtigheden, tot grote optredens en concerten voor iedereen. Hierboven een sfeerimpressie.

Subsidie voor stoppende varkenshouders

Varkenshouders die overwegen te stoppen met hun bedrijf worden daarbij geholpen met de Subsidieregeling sanering varkenshouderij. De subsidieregeling draagt bij aan het verminderen van geuroverlast rondom varkensstallen.

De regeling opent op 25 november 2019 en loopt tot 15 januari 2020. Met de regeling ontvangen varkenshouders een marktconforme vergoeding voor het inleveren van de varkensrechten naast een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. De varkenshouder mag na deelname van deze regeling geen nieuwe varkenshouderij meer starten. Op de gesaneerde locatie wordt de bestemming aangepast en de stallen dienen te worden gesloopt.

Gemeente helpt

Bent u varkenshouder en wilt u gebruik maken van deze regeling, denkt u over deze mogelijkheid en twijfelt u nog? Via de gemeente kunt u meer informatie en begeleiding krijgen in de voorbereiding op uw deelname. Als gemeente zijn wij uiteraard ook betrokken bij de verdere uitvoering van de regeling zoals het toekomstig gebruik van de locatie en de sloop van de bedrijfsgebouwen. Heeft u vragen over de regeling of wilt u weten de gemeente voor u kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met accountmanager landelijk gebied, Judith Chlod. Zij is bereikbaar via 06-11 28 63 89 en judith.chlod@venray.nl

Vanaf 11 oktober is de regeling in te zien in de Staatscourant. Meer informatie over de regeling is ook te zien op Rijksoverheid.nl.

Helpdesks over stikstof

Stikstof is hartstikke actueel. Het vonnis van de Raad van State over het PAS, bedreigde natuurgebieden, vergunningen die niet worden afgegeven, bouwplannen die niet doorgaan, boerenprotesten, enzovoort. Wil je meer weten over het onderwerp? Ga naar de helpdesk Stikstof en Natura 2000 op www.bij12.nl. Bij12 is een uitvoeringsorganisatie die voor de twaalf provincies werkt.

Ook de provincie Limburg heeft een helpdeks opgezet. infostikstof@prvlimburg.nl is het eerste aanspreekpunt bij de provincie voor inwoners, agrariërs en ondernemers.

Laatste kans: vraag nu de mantelzorgwaardering aan!

Tot uiterlijk 1 november 2019 kunt u weer een mantelzorgwaardering aanvragen voor uw mantelzorger. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij hen kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. De gemeente Venray vindt het belangrijk dat deze mensen gewaardeerd worden voor hun inzet.

Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan via het online aanvraagformulier op www.venray.nl. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33 (keuzemenu toets 1).

Kies zelf welke waardering

U kunt kiezen uit verschillende waardebonnen, een geldbedrag of respijtzorg. Respijtzorg is tijdelijke zorgverlening om mantelzorgers even vrijaf te geven. Iedere aanvrager (18+) krijgt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. De waardebonnen zijn mede tot stand gekomen door Cultura Venray, Venray Centraal en Logeerhuis Kapstok. Meer informatie leest u op het aanvraagformulier op www.venray.nl/mantelzorgwaardering.

Nieuw nummer Milieustation Venray

Het milieustation aan de Metaalweg in Venray heeft een nieuw telefoonnummer. Om het milieustation te bereiken kunt u voortaan bellen met 088 0046 321.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding