'Utopia tussen Peel en Maas'


VENRAY | Venray is een Utopia tussen Peel en Maas. Zo omschrijft de VVD de ambities van het college met de gemeente Venray voor volgend jaar. 'Het is een fraai vergezicht', stelt de VVD in de algemene beschouwingen als reactie op de begroting voor 2020.

'Dáár kan niemand op tegen zijn: het beste voor Venray, Venray voorop', schrijft de VVD, om er in één adem aan toe te voegen dat de uitwerking van al die plannen te wensen overlaat. De route ernaartoe kan de VVD evenwel niet ontdekken. Er zijn geen of te weinig ijkpunten voorhanden om die route te kunnen bepalen, stellen de Venrayse liberalen. 'Dan wordt het lastig, zo niet onmogelijk, de juiste koers te bepalen, vast te houden dan wel tijdig bij te stellen. En na afloop valt er niks te controleren'.
De VVD kan derhalve niet beoordelen of de begroting 2020, die dinsdag 5 november ter tafel komt, het beste is voor Venray. 'We hebben geen flauw idee welke doelen het college precies gaat halen met het geld van onze inwoners'. De VVD constateert dat burgemeester en wethouders op deze manier niet kunnen worden afgerekend op resultaten, 'omdat er niks wordt beloofd'. 'Met deze begroting kunnen we plannen niet bepalen, weten niet hoe we ervoor staan en of we op de goede weg zijn'.