Afbeelding
Foto: Persfoto

Halloween in centrum Venray

Venray | Venray Centraal houdt op zondag 27 oktober tijdens de koopzondag een grote Halloween-feestmiddag met tal van activiteiten.

Muziekgroepen uit Merselo, Bakel en Boxmeer zorgen die middag voor sfeer in het winkelcentrum van Venray en daarnaast zijn er optredens van de dansgroepen Bruce Dance Factory en Dizzy Dance. Bezoekers die niet verkleed of geschminkt naar het centrum komen, kunnen zelf een masker maken of zich laten schminken. Extra Halloweensfeer wordt opgeroepen door het regelmatig optreden van een vuurspuwer.

Wie echte spoken wil zien, moet naar het spookhuis op het Henseniusplein (oude AlbertHeijn-pand) gaan. Na veel voorbereiding hebben de sherpa's van Scouting Venray dit pand omgetoverd tot een groot spookhuis met meer dan 100 meter gangpad langs de meest afgrijselijke spoken voor de echte durfals. De jongeren kunnen zich laten begeleiden door ouders of door een van de sherpa's en er zijn overal weer ontsnappingspaden om snel weer buiten te komen.

Het grootste gedeelte van het spookhuis is ook rolstoeltoegankelijk. Verklede bezoekers van het centrum dingen tussen 12.00 en 17.00 uur mee voor mooie prijzen. Alle activiteiten zijn gratis en worden aangeboden door Venrayse winkeliers. In de oktoberfeesttent aan de Grote Markt is tijdens deze Halloween-koopzondag live muziek te horen.