Malaise SSS'18 duurt voort

SSS'18-Geldrop 0-5 (0-2).

Overloon | SSS'18 had zich de rentree in de eerste klasse D compleet anders voorgesteld. Na vijf wedstrijden staat de ploeg uit Overloon puntloos onderaan. Geldrop was zondagmiddag met 0-5 te sterk voor SSS.

Na tien minuten voetballen liep SSS tegen het eerste tegendoelpunt aan. Nordin de Kort schoot vanaf de linkerkant van het veld de bal knap in het doel namens Geldrop: 0-1. SSS herpakte zich na de vroege tegentreffer en er werden diverse kansen gecreƫerd om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Er werd op advies van de grensrechter zelfs een doelpunt afgekeurd en niet veel later schoot Bas Joosten de bal hard tegen de paal.

Het spel golfde op en neer en vlak voor rust sloeg Geldrop, in tegenstelling tot de thuisploeg, wel toe. Het was Gideon Pieschel die genadeloos toesloeg namens de bezoekers: 0-2. Zo deelden de bezoekers vlak voor rust een gevoelige tik uit aan SSS.

Ondanks de tegenslag ging de ploeg van Ruud Vermeer na rust op zoek naar de aansluitingstreffer. De inzet van de thuisploeg was voortreffelijk en de equipe kreeg zeker kansen op de aansluitingstreffer. Toch kwamen de bezoekers acht minuten na rust op 0-3. Ron Jansen kopte de bal in het doel en keeper Thomas Massop was kansloos. Nog steeds weigerde SSS zich gewonnen te geven en dat zorgde voor een leuke wedstrijd om naar te kijken. Er ontstonden kansen voor beide doelen, maar het vizier stond lange tijd niet op scherp bij de aanvallers van beide teams.

Overloonse ploeg nog steeds puntloos in de eerste klasse D

Geldrop kon zo rustig de wedstrijd uitspelen en kwam zelfs een kwartier voor tijd op 0-4 door een rake kopbal van Richard van Malten. Voor SSS werd het dus weer een flinke afstraffing in de eerste klasse. De malaise werd zelfs nog groter toen Pieschel negen minuten voor tijd voor de 0-5 aantekende. SSS probeerde daarna nog wel een eretreffer te forceren. Zo werd Bart van Riet vervangen door Hugo Hebben, kwam Tomas Botden op het veld voor Ser van Es en Rik Alders nam de plek over van Cas Rutten. De verse krachten konden de flinke zeperd echter niet meer voorkomen.

SSS'18 staat met Venray puntloos onderaan en zondag spelen zij in Overloon tegen elkaar.