'Aldi aan D'n Herk jaar langer open'

VENRAY | De tijdelijke huisvesting van de Aldi aan D'n Herk moet niet op 16 januari worden beƫindigd, maar over maximaal een jaar, als er overeenstemming is met de super over een definitieve locatie in Venray. Dat meldt Venray Lokaal in een motie waarover de gemeenteraad dinsdag 29 oktober stemt.

In een tweede 'Aldi-motie', die tijdens de algemene beschouwingen van dinsdag 5 november aan bod komt, roept Venray Lokaal het college op stappen te ondernemen om de Aldi op de locatie Toverbal te laten landen.

Venray Lokaal meldt dat 'uit de gesprekken met Aldi is gebleken dat ze daar liever vandaag dan morgen aan de slag willen gaan. Bovendien hebben ze een financieel plaatje neergelegd dat enkel voordeel oplevert voor de gemeente'. Venray Lokaal stelt dat de tijdelijke locatie D'n Herk nog steeds voorziet in de behoefte van het winkelende publiek. Door de locatie te sluiten zal volgens de coalitiepartij de Aldi-locatie in Veltum het veel drukker gaan krijgen. Omdat de parkeercapaciteit daar al te krap is, is dat geen wenselijke ontwikkeling, meent Venray Lokaal. Al eerder wees het college de locatie van de oude Dr. Poelsschool aan als nieuwe Aldi-locatie. Daar stemde de gemeenteraad tegen.