Zorgen ProVenray over huisvesting arbeidsmigranten


VENRAY | ProVenray maakt zich zorgen over de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Venray. Dat blijkt uit de algemene beschouwingen van de oppositiepartij op de begroting van burgemeester en wethouders voor volgend jaar.

De partij met twee raadsleden, wijst onder meer op een motie die in juni 2017 werd ingediend door SP en Samenwerking Venray. Daarin werd het college opgedragen het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten te actualiseren. Tweeënhalf jaar later is dat beleid er nog steeds niet, constateert ProVenray-fractieleider Joep Gielens. 'Er is alleen een bouwsteen voor beleid vanuit de regio en anderhalf A4 ter vervanging van het vorige beleid vastgesteld.' ProVenray wil dat het college alsnog 'gedegen beleid maakt', aangaande huisvesting, maar ook om de doorstroom vanuit kortverblijfaccommodaties naar wonen voor de middellange en lange termijn.
Ook stelt PV-fractieleider Joep Gielens dat lange tijd niet is gehandhaafd op goede huisvesting van arbeidsmigranten. Nu er twee grootschalige projecten zijn gerealiseerd van elk bijna 250 arbeidsmigranten, vindt PV de tijd rijp voor handhaving 'in plaats van alleen maar innen van toeristenbelasting.'

'Handhaven in plaats van innen toeristenbelasting'

De berichten dat uitzendbureau's arbeidsmigranten uit het verre oosten werven, stemt PV ongerust. 'Wordt al nagedacht over huisvesting van deze arbeidsmigranten?', wil PV van het college weten.

Verder constateert PV dat het college lang niet altijd de belangen van de inwoners vaan gemeente vooropstelde. Voorbeelden hiervan zijn volgens PV de dossiers Roekenbosch, bibliotheek, The B en NLW. 'Met haar machtspolitieke houding heeft het college het vertrouwen in de lokale politiek in onze gemeente geen goed gedaan.'