Afbeelding
Foto: eigen foto

Presentatie Vita-Fiets

Presentatie Vita-Fiets

Oirlo | Onder grote belangstelling werd zaterdagmiddag de eerste Vita-Fiets in gebruik genomen. Een project dat meedoet aan Kern met Pit 2019. Albertine Steeghs, leefstijlcoach, kwam in 2016 met het idee om een fiets in te gaan zetten om de vitaliteit, de positieve energie in de buitenlucht en het genot te vergroten. Na de nodige inspanning is de eerste fiets een feit.

De fiets wordt ingezet voor iedereen die niet meer zelfstandig durft of kan fietsen. Burgemeester Hans Gilissen en Wethouder Anne Thielen hadden het voorrecht als eerste plaats te nemen op deze geweldige fiets. De eerste fiets is volledig met 'eigen geld' van schenkingen en acties door de dorpsraad Oirlo en dorpsraad Castenray tot stand gekomen. Onder ander Ondernemersvereniging Oirlo-Castenray deed een behoorlijke bijdrage door samen met hun ondernemers een Ladies-Night te organiseren waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de Vita-Fiets. Verder zijn er diverse acties gevoerd en zijn er veel schenkingen van particulieren uit beide dorpen binnen gekomen. De fiets is geleverd door Melvins Tweewielers, hij heeft volledig meegedacht in samenstelling van de fiets. Denk hierbij aan de weg te draaien stoel, wandelstokhouder, rollatorhouder e.d. "Inmiddels hebben we tien vrijwilligers die zich hier met veel fietsplezier voor in gaan zetten voor beide dorpen, en zijn we met de beide dorpsraden al hard aan het sparen voor een tweede fiets. Wij hopen de tweede fiets in het voorjaar van 2020 te kunnen presenteren", aldus Albertine Steeghs. Beide fietsen zijn eigendom van de dorpsraden Oirlo en Castenray en in beide dorpen inzetbaar.

Wil je een bijdrage leveren aan deze fiets? Stuur dan een mail naar: albertinesteeghs@dorpsraadoirlo.nl of voorzitter@dorpsraadcastenray.nl.