René Brienen is 25 jaar meesterkok. Inzet: Dylan en Marit ontvangen een cheque van €24.500,00.
René Brienen is 25 jaar meesterkok. Inzet: Dylan en Marit ontvangen een cheque van €24.500,00. Foto: Chris Smits

Theaterfeest voor het goede doel

Venray | Het theaterfeest van Kiwanisclub Schieëpersland was donderdag een avond met alleen maar winnaars. De Stichting Durf Te Vragen kon na de dienstenveiling een cheque van 24.500 euro in ontvangst nemen.

Meesterkok René Brienen vierde tijdens het theaterfeest zijn 25-jarig jubileum met veel oud-leerlingen die inmiddels zelf een eigen onderneming hebben. En de gasten van het theaterfeest beleefden, mede door de inbreng van de vele chef-koks, een hoogstaande culinaire avond. Het theaterfeest van de Kiwanis is een tweejaarlijks evenement waarbij cultuur, goede doelen en culinair genieten hand in hand gaan. René Brienen van Brienen aan de Maas was al die jaren nauw betrokken bij het theaterfeest. Reden om hem dit jaar, bij zijn 25-jarig jubileum als meesterkok, in het zonnetje te zetten.

Reünie

Tal van oud-leerlingen gaven acte de présence en de bezoekers kregen diverse gerechten voorgeschoteld. Voor Brienen, die aangaf dat dit zijn laatste Kiwanis-theaterfeest is, was het een reünie. Oud-leerlingen van Brienen als Luc Kusters, Roel Linssen, Mathijs Jacobs, Tim Slui en Jaap Volman waren erbij, maar ook Edwin Hollanders, een van de beste pannenkoekenbakkers, en Ley Heynen van cafetaria 't Fort in Oostrum hadden hun culinaire inbreng op deze avond. Brienen is trots op zijn jubileum als meesterkok: "Het is een titel die je als kok ook moet uitdragen. Het allerbelangrijkste is de jeugd voor het vak te enthousiasmeren en motiveren. Ik vind het ook mooi om te zien wat mijn leerlingen inmiddels gepresteerd hebben."

Uiteraard stond de avond ook in het teken van het goede doel. Kiwanis heeft als motto 'Serving the children of the world'. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Durf te Vragen van Marit Brugman en Dylan Haegens. Stichting Durf Te Vragen heeft als doelstelling jongeren te helpen met het herkennen en erkennen van psychische problemen zoals angst, depressie, dwang, trauma en/of eetproblemen. De stichting streeft naar een betere en snellere verbinding tussen jongeren en professionals. Zowel Haegens als Brugman is als jongere hiermee in aanraking gekomen.

De stichting wil dit in samenwerking met Vincent van Gogh in Venray gaan doen met een reizende experience. Een mobiel team bezoekt festivals en scholen en laten kinderen kennismaken met emoties en psychische problemen middels virtual reality. Hierdoor krijgen kinderen zicht op hun emoties en kunnen ze psychische problemen eerder herkennen en erkennen en kan er eerder zorg verleend worden. Hiervoor is onlangs door Den Haag een subsidie toegekend voor de investering in deze bus. Het project van Haegens en Brugman sluit aan op de doelstelling van de Kiwanis. De traditionele dienstenveiling bestond weer uit een groot aantal kavels die bij de bezoekers gretig aftrek vonden. De veilingmeesters Martin Derks en Dave Henckens wisten op vakkundige wijze het publiek te enthousiasmeren. Aan het einde van de avond konden Haegens en Brugman uit handen van Eric Verhoeven van de Kiwanis een cheque van 24.500 euro in ontvangst nemen.

Dylan Haegens en Marit Brugman namen aan het eind van de theateravond een cheque van 24.500 euro in ontvangst.