Infoavond bij Stichting Ik begin

Venray | Stichting Ik Begin ondersteunt onder meer mensen met bijvoorbeeld een angststoornis, dwangneurose, ex-verslaafden, ziekte van Lyme of burn-out om in een rustieke omgeving terug te keren in de maatschappij. Remy Kreutz, geboren in Blitterswijck, startte de stichting zo'n anderhalf jaar geleden samen met Ger Geurts op. Op donderdag 7 november houdt Stichting Ik Begin een interactieve informatieavond om 19.00 uur aan de Julianasingel 67 in Venray.

Vanuit Ik Begin worden mensen gestimuleerd tot het nemen van nieuwe stappen tot herstel op een laagdrempelige manier. Mensen die bij de stichting binnenkomen kunnen uitgroeien van beginnen tot medewerker met als doel elders verder te kunnen groeien. "Iedereen doet dit op zijn of haar eigen tempo", vertelt initiatiefnemer Remy Kreutz. Kreutz helpt mensen vanuit zijn eigen ervaring. Hij zat jarenlang in de knoop met zichzelf, kampte met een flinke angststoornis en daar worstelt hij nog steeds wel eens mee. "Ik heb met mijn angsten leren omgaan. Het is belangrijk om het te accepteren en om te zetten in iets moois."

Iedereen die bij Ik Begin binnenkomt krijgt begeleiding van een team ervaringsdeskundigen en mensen die werkzaam zijn binnen de hulpverlening. "Op deze manier komen praktijk en theorie mooi tot zijn recht." De doelgroep van Ik Begin bevindt zich voornamelijk achter de rolluiken van een woning en komt nauwelijks buiten. Het is volgens Kreutz dan ook belangrijk dat de omgeving van die mensen in actie komt. "Je kunt onze informatieavond ook samen bezoeken. Neem je ouders bijvoorbeeld mee of een vriend of vriendin. Het kan allemaal. We zijn een heel laagdrempelig platform en als iemand te bang is om hier te komen, dan ga ik op bezoek voor een intakegesprek."

Bij Stichting Ik Begin worden diverse activiteiten uitgeoefend. Er wordt bijvoorbeeld met hout gewerkt en er worden gordijnen gemaakt van oude spijkerbroeken. Momenteel wordt het pand grondig gerenoveerd en wordt er onder meer een keuken gerealiseerd. "Het gaat de goede kant op met de stichting en dat willen we graag uitdragen, maar het belangrijkste is dat we mensen kunnen helpen. Dat blijft ons doel. Over onze werkzaamheden willen we graag uitleg geven tijdens de informatieavond op 7 november. Schroom niet om een kijkje te komen nemen." Aanmelden voor de infoavond kan via info@matchvoorvrijwilligers.nl. De avond is tot stand gekomen in samenwerking met stichting Match.