Afbeelding
Foto: eigen foto

Anne-Mieke ambassadeur

Venray | Actrice Anne-Mieke Ruyten is de nieuwe ambassadeur van Logeerhuis Kapstok in Venray. "Ik ben trots dat ik ambassadeur van hen mag zijn", aldus de nu in Antwerpen woonachtige oud-Venrayse. "Toen ik werd benaderd, heb ik geen moment getwijfeld. Het is fantastisch om te zien wat het logeerhuis te bieden heeft voor zieke mensen en hun mantelzorgers."

Logeerhuis Kapstok ondersteunt mantelzorgers door degene waarvoor wordt gezorgd bij hen te laten logeren. De taken die de mantelzorger thuis vervult, wordt voor een korte periode overgenomen. Het mes snijdt aan twee kanten. De mantelzorger kan even op adem komen, op vakantie gaan, of om wat voor reden dan ook de zorg even overdragen. De zorg aan zieke familieleden, vrienden of kennissen blijft in het logeerhuis in goede handen. Ruyten neemt haar nieuwe taak als ambassadeur heel serieus. Ze gaat op alle mogelijke manieren zorgen om Logeerhuis Kapstok onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Als actrice is ze vastbesloten om zich ook in deze nieuwe 'rol' te verdiepen.

"Ik ga beslist een vrijwilligersdienst meedraaien om te ervaren hoe de vrijwilligers functioneren. Mijn eerste indrukken zijn overweldigend. Het logeerhuis straalt zoveel liefde uit. Daarnaast geeft het voor de mantelzorgers even de rust die zij verdienen. Want het is een zware taak om altijd voor jouw naaste klaar te staan. Ik verheug me erop om mijn steentje bij te dragen aan dit mooie vrijwilligerswerk."