Afbeelding
eigen foto

Dansers weer ervaring rijker

Venray | Dansers van Danshuis Venray hebben afgelopen weekend in het voorprogramma gedanst van Panama Pictures in Schouwburg Venray.

In seizoen 2018/2019 hebben deze dansers een talentontwikkelingsproject gedaan met de werkwijze van Panama Pictures onder leiding van Andrea Beugger. Britt Rangé is docente moderne dans bij Danshuis Venray. Zij heeft naar aanleiding van het project, samen met de dansers een choreografie gemaakt op basis van improvisatie. "Het is best wel spannend om zo te werk te gaan, je weet nooit wat er precies uitkomt. De dansers moeten heel alert zijn op dat wat er gebeurt. Naar elkaar blijven kijken is heel belangrijk. Als publiek is het heel interessant om naar te kijken omdat de spanning en concentratie tussen de dansers heel mooi zichtbaar en voelbaar is", aldus de dansdocente.

Na het optreden mochten de dansers de grote zaal in als publiek om hier te kijken naar Requiem For Lost Things door Panama Pictures. Enkele reacties van de dansers waren: 'Heel gaaf om te zien! Ook heel leuk om een stuk uit de voorstelling te herkennen wat we zelf ook hebben gedanst met Andrea' en 'Ik vond het echt zo leuk! Extra leuk dat we eerst zelf mochten dansen en daarna konden kijken bij het dansgezelschap'.