Afbeelding
Foto: Persfoto

Klinkend resultaat Confetti

Roermond | In het weekend van 5 oktober nam Close Harmony Group Confetti uit Venray deel aan het Limburgs Koren Festival in Roermond en dit met klinkend resultaat.

Confetti behaalde in de hoogste afdeling (afdeling A) van de provinciale NKF-competite 262 punten (een gemiddelde van 8.7) en werd daarmee vijfde. Daarbij werd het predicaat NKF Top Koor 2019/2020 toegekend en hiermee heeft Confetti het recht verkregen deel te nemen aan de Champoins Competition van de World Choir Games 2020 Flanders in Belgiƫ.

Sinds een jaar heeft Kenny Jansen uit Meterik de muzikale leiding bij Confetti en sindsdien is er gewerkt aan verbreding en uitdieping van nieuw repertoire. Daarbij werd het koor in verschillende genres uitgedaagd, van jazz tot pop, voornamelijk a capella met verrassende arrangementen van onder meer Kirby Shaw, Rosanna Eckert, Kerry Marsh en Anders
Edenroth.

De jury, met in haar gelederen onder andere Jetse Bremer, was vooral onder de indruk van Hymn of Acxiom, gearrangeerd door Kerry Marsh. Ze prezen ondermeer de koorklank, dynamiek en uitspraak.

Wie het leuk lijkt om bij Confetti te zingen, kan kijken op www.confetti-venray.nl voor meer informatie.