Afbeelding
Foto: Stesti


Jubileumavond Freunde Echo

Jubileumavond Freunde Echo


Overloon | Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon houdt op zaterdag 26 oktober een jubileumconcert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de kapel. De muzikale avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Pit in Overloon.

Freunde Echo bestaat 50 jaar en dat feit gaat niet ongemerkt voorbij. De kapel is uitgegroeid tot een van de beste Moravisch spelende blaaskapellen van Nederland. Net alleen in Nederland, maar ook in België, Tsjechië en Duitsland worden met regelmaat optredens gegeven. De Moravische volksmuziek is de kracht van Freunde Echo, afgewisseld met solistische nummers in alle stijlen. De zang bij de volksmuziek is een van de belangrijkste factoren en is bij de kapel in handen van Sanneke Thijssen, Majka Weites en Ruud Weites.

In de afgelopen decennia gaf de kapel meerdere optredens met de orkesten Tufaranka, Moravanka, Gloria, Zadovjaci en Vlado Kumpan. Ook waren er workshops met Jan Slabak, Bohumir kamenik en Vlado Kumpan. Tijdens de optredens worden echter niet alleen Moravische nummers gespeeld, er wordt ook regelmatig een uitstapje gemaakt naar de Böhmische blaasmuziek. De eerste gastkapel op het jubileumconcert is blaasorkest de Eiserbach Muzikanten uit Bocholtz. Als afsluiter van de avond speelt blaaskapel Stesti uit Boxmeer het Moravische repertoire. Als hoogtepunt van dit jubileumjaar geeft blaaskapel Stesti op zaterdag 16 november een concert samen met blaaskapel Mistrinanka uit Tsjechië. Clubleden hebben tijdens deze avond gratis entree. Voor meer informatie kijk op www.blaaskapel.nl.

Foto: De Eiserbach Muzikanten.