Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Britt Jans-Beken oppermachtig

Oss | Britt Jans-Beken heeft tijdens de MON 24 MX nationale motorcross in Oss opnieuw een zege geboekt in de damesklasse.

De Wanssumse was oppermachtig en won de eerste manche met een verschil van ruim 90 seconden. In de tweede manche deed ze dit nog eens dunnetjes over en was het verschil met de tweede plaats ruim één minuut. In de tussenstand van het kampioenschap heeft zij echter teveel wedstrijden gemist om een rol van betekenis te spelen. Jules Deenen (Wanssum) greep in de klasse MX open nationalen net naast een podiumplaats.

Deenen begon goed aan de eerste manche en ging enkele ronden aan de leiding. Gedurende de manche moest hij enkele plaatsen prijsgeven en kwam hij als vierde over de finish. In de tweede manche gebeurde precies het tegenovergestelde. Deenen had een slechte start en reed vanaf de zestiende plaats naar een vijfde plaats. Hiermee werd hij vierde in het dagklassement. Juup Tax (Wanssum) wist in deze klasse op de negende plaats te eindigen.

Tijdens het ONK 50cc in St. Isidorushoeve beleefde de jonge Stan Pijpers (Wanssum) een geweldige dag. Na het behalen van de achtste plaats in het dagklassement was het hoogtepunt van de dag een ontmoeting met Nederlands beste motorcrosser Jeffrey Herlings. Voor Kevin Simons (Well) eindigde het seizoen van het ONK 125cc in St. isidorushoeve. Met een elfde plaats in het dagklassement eindigde Simons in de eindstand op een mooie achtste plaats.

Uitslagen:

St. Isidorushoeve (KNMV)
ONK 50cc: 8. Stan Pijpers (Wanssum)

ONK 125cc: 11. Kevin Simons (Well)

Oss (MON) No Fear Energy Cup: 17. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 4. Jules Deenen (Wanssum). 9. Juup Tax (Wanssum). 20. Maik Hubers (Overloon).

MX 2 junioren: 13. Luuk Penninx (Overloon). 17. Kimberly van der Aa (Leunen). 24. Lynn Hubers (Overloon). 40. Ben van Gerven (Swolgen)

Dames: 1. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Eersel (KNMV) DMX 85cc grote wielen: 14. Finn Teunesen (Vierlingsbeek).

Foto: Britt Jans-Beken was oppermachtig in de damesklasse.

Foto: Maycel de Bruijn.