Marc Arts (links) en Henk Achten overhandigen de cheque aan Theo van Heijster (midden).
Marc Arts (links) en Henk Achten overhandigen de cheque aan Theo van Heijster (midden). Foto: Henk Lammen

350 euro voor wensambulance

Venray | Het goede doel van de jubileumeditie van de Venrayse Oldtimer Toertocht werd deze week verrast met een cheque van 350 euro. Theo van Heijster uit Horst nam namens de Wensambulance Limburg dit bedrag in ontvangst uit handen van de bestuursleden Marc Arts en Henk Achten.

Van Heijster bedankte namens de Limburgse stichting de organisatie van het Venrayse oldtimerevenement. "We zijn enorm blij met deze geste en zullen ervoor zorgen dat het geld een mooie bestemming krijgt." Wensambulance Limburg vervult wensritten voor volwassenen en kinderen die ernstig ziek, bedlegerig of terminaal zijn. Dat kan een bezoek aan de dierentuin zijn, maar ook het pasgeboren kleinkind bewonderen of op zaterdagavond naar het concert van een favoriete band of zanger.

In Limburg staan 150 vrijwilligers klaar om die wensen te vervullen. In Venlo staan twee wensambulances, in Geleen een. De vrijwilligersorganisatie draait op giften en schenkingen en sponsoring door het bedrijfsleven of verenigingen. In 2018 werden zo'n 160 wensritten verzorgd. "En dit aantal is nog steeds groeiende. Dit jaar verzorgen wij drie tot vier ritten per week", aldus een trotse Van Heijster. Voorzitter Marc Arts van de stichting Venray Oldtimer City is blij dat de 25ste editie van het evenement een mooi bedrag heeft opgeleverd voor het goede doel. "Het is ieder jaar opnieuw een uitdaging om een goed doel te vinden. Maar gezien het werk dat deze stichting doet, is het dit jaar een schot in de roos en een mooie afsluiting van het jubileumjaar."