Verspunt Venray bij Schuttersveld

Venray | Wauw Speciaal voor jou, Zorgleerbakkerij Ard en de AvonturenWerkplaats slaan de handen ineen om jongeren een nuttige leerwerkplek te bieden. De opening van het Verspunt Venray vormt het startsein van dit sociale samenwerkingsproject. Een Verspunt is een mobiele bakkerij waar met een authentieke bakkers-bakfiets versgebakken wafels worden gemaakt.

In heel Noord-Limburg worden op termijn Verspunten opgezet. Een Verspunt is een locatie waar de deelnemers van de Zorgleerbakkerij en andere zorgorganisaties een plek vinden om hun werkervaring uit te breiden.

In Venray gaan deelnemers van Wauw Speciaal voor jou met de AvonturenWerkplaats aan de slag achter de mobiele bakkerskar.

Vanaf zaterdag 19 oktober kunnen belangstellenden bij Schuttersveld terecht voor versgebakken wafels en natuurdesembrood. Daar staat Judith Evers elke week samen met deelnemers van Wauw Werkt achter de bakkerskar. Belangstellenden kunnen er ook terecht voor een stuk vlaai en/of een kop koffie of thee.

Later dit schooljaar volgen de Wauwkids in de Zorgleerbakkerij in Horst workshops om de verschillende onderdelen van het bakkersvak te leren. Op die manier bieden de drie samenwerkingspartners aan de jongeren een leerzaam bakkersprogramma. Na het volgen van de workshops kunnen ze eventueel doorstromen naar een opleidingsplek bij het nieuwe College Emmaus Feniks in Tegelen en Horst.


Belangstellenden zijn komende zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom bij het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld, Bergweg 10 in Venray.