Afbeelding
Foto: TIM SCHOEBER

Zomaarpop telt 1200 bezoekers

Oirlo | Afgelopen weekend vierde Zomaarpop zijn 34e editie. Het tweedaags festival – georganiseerd door vrijwilligers van OJC Watjang - trok zo'n 1200 bezoekers en was met dat aantal twee dagen druk bezocht. De festivalgangers konden onder meer genieten van meer dan twintig acts verdeeld over drie podia.

"New Bliss trapte onze 34ste editie af op de mainstage", meldt pr-medewerkster Janou Heetkamp, voorzitter van de pr-commissie. "Later op de avond stond Paul Sinha op ditzelfde podium en zong hits als Nodig, Voor Wie en Laatste, in samenwerking met onder meer Snelle en Teske de Schepper." Ook de samenwerking met Social Events beviel de organisatie dit jaar weer heel erg goed. "Die zorgde voor de gezelligheid tot in de late
uurtjes."

De zaterdag begon volgens Heetkamp 'heerlijk relaxt met een mooi samenspel van zang en piano door Floortje & Louise'. "Dé headliner, Party Animals, zorgde ervoor dat de zaal los ging op de bekende nummers als Have You Ever Been Mellow, Hava Naquila en This Moment. Het publiek was daarvoor al goed opgewarmd door De Hou Je Backstreetboys uit Ysselsteyn. Daarnaast verzorgden onze gasten uit Utrecht, Bongloard, een enthousiaste set met hun Fuzz-gitaren en beukende drums. Uiteraard stond de zaal ook weer vol bij onze welbekende groep Puch Maxi, die de soosstage wederom op z'n kop zette. De volle zalen en gezelligheid zijn een goede motivatie voor de vrijwilligers om volgend jaar tijdens ons jubileumjaar weer een mooi festival neer te zetten." in 2020 vindt het festival Zomaarpop plaats op de vrijdag en zaterdag in het traditionele weekend, respectievelijk op 16 en 17 oktober. Foto's van de afgelopen editie zijn te vinden op de Facebookpagina. Ook Peel en Maas TV maakte een verslag van Zomaarpop 2019. Deze reportage is onder meer terug te zien via het YouTube-kanaal van de Venrayse zender.

Foto: Hou Je Backstreetboys. Foto: Zomaarpop.