Afbeelding
Foto: Persfoto

Kinderen werken in natuur

Venray | Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool Megelsheim in Meerlo hebben onder leiding van een IKL-medewerker en enkele vrijwilligers in de natuur een ochtend de handen uit de mouwen gestoken.

IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) zet zich met hart en ziel in voor het behoud en ontwikkeling van het landschap van Limburg. Voor de landschapselementen die ons Limburgse land eigen maken, haar gezond en leefbaar houden. 'Kinderen betrekken bij de natuur en laten zien wat de natuur te bieden heeft. Genieten van de kleine landschappen en de natuur koesteren', is het credo van IKL. Een groep kinderen ging bomen knotten. Ze kregen uitleg over het gebruik van gereedschap en hun veiligheid. De andere groep ging appelsap maken. Eerst werden de appels in de hoogstamboogaard geraapt, gewassen en vervolgens in kleine stukjes gesneden. De vrijwilligers van het wijngilde Peel en Maas hadden een handmatige vruchtenpers meegenomen.

Hierin gingen de stukjes appels en persen maar. Met als eind product vers biologisch appelsap. En dit pure appelsap werd uiteraard door de kinderen geproefd.

Foto's: Bomen knotten en appelsap maken.