Lezing plastic soep

Lezing plastic soep

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 21 oktober een lezing over de plastic soep problematiek. De lezing start om 20.00 uur in zaal De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray en wordt gegeven door Arend Bolt.

Arend Bolt, een afvaltechnoloog die vroeger bij het afvalwerkingsbedrijf Van Gansewinkel werkte, houdt zich al jarenlang bezig met deze afvalproblematiek. Hij verzorgt vaker lezingen over dit onderwerp. In 2010 nam hij deel aan de Beagle-reis, een Nederlands-Vlaams televisie- en internetproject van de VPRO in samenwerking met Teleac en Canvas.

Tijdens deze expeditie werd in de Indische Oceaan onderzoek gedaan naar plastic soep. In zijn lezing gaat hij in op het mechanisme en de oorzaken van plastic soep, de gevolgen ervan en verschillende oplossingsrichtingen. In onze oceanen drijven vijf gigantische vuilnisbelten met kunststofafval. Deze 'plastic soep' is een bedreiging voor al het leven in de oceanen. Het is dus van belang om te onderzoeken hoe dit kan worden opgeruimd. Jarenlang was het bestaan van de plastic vuilnisbelten nauwelijks bekend. Ze liggen ver van drukke scheepvaartroutes en zeilers mijden deze gebieden omdat er weinig wind is.

De lezing is gratis voor leden van IVN-Geijsteren-Venray. Niet-leden betalen een bijdrage van 3 euro.