Choral Highlights

Overloon | In de Theobalduskerk in Overloon wordt op zondag 17 november vanaf 15.00 uur een concert onder leiding van dirigent Roel Verheggen gehouden.

Na het succes van vorig jaar november komt er nu een vervolg van Choral Highlights met de mooiste werken voor koor. Projectkoor VeroVoces laat de aanwezigen tijdens deze tweede editie onder andere genieten van Locus Iste (Bruckner), The seal lullaby (Whitacre), Ave Maria (Caccini) en Dir Seele des Weltalls (Mozart).

De instrumentale begeleiding is in handen van pianist Geert Verhallen en strijkerensemble Sento Sinfonietta. Maar ook twee werken van de Noorse componist Ola Gjeilo staan geprogrammeerd, waarbij het koor bij The Lake Isle onder andere wordt begeleid door gitarist Maarten Jung. Absolute topper is de gehele Misa Criolla van Ariel Ramirez. In deze populaire en swingende Zuid-Amerikaanse mis wordt het koor met authentieke Argentijnse instrumenten begeleid door het ensemble Daniel Fanego.

Vocale solist is tenor Maarten Stevens, die tijdens de eerste editie van Choral Highlights al indruk maakte met zijn prachtige stem. Stichting SentoVero, bekend van Passion en Cinemagic, heeft onder andere als doel om (licht) klassieke muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. Daarbij staat kwaliteit hoog in het vaandel. Choral Highlights wordt dan ook een feest voor de liefhebbers van prachtige koormuziek.

Kaarten zijn te bestellen via www.sentovero.nl.