Oostrum-aanvoerder Marvin Hermans in duel met Machiel van Helden van SVEB.
Oostrum-aanvoerder Marvin Hermans in duel met Machiel van Helden van SVEB. Foto: Rikus ten Brücke

Oostrum nog zoekende

Oostrum | SV Oostrum is dit seizoen nog geen geoliede machine. Na het vertrek van enkele bepalende spelers wordt het elftal gedragen door de verjongde garde van trainer Ron Spruit. Oostrum, uitkomend in de vierde klasse H, heeft tijdens de zomerstop onder meer de nodige doelpunten ingeleverd en dat was zondagmiddag tegen SVEB te merken. Er werd op sportpark De Spar niet gescoord: 0-0.

Door Willem Menting

"We missen twintig doelpunten", zegt aanvoerder Marwin Hermans na afloop van het duel. "De doelpunten die vorig jaar onder meer door Chris (Wilschut, red.) werden gemaakt, moeten nu van andere spelers komen. Bij die groep potentiële doelpuntenmakers hoor ik ook." Toch had Oostrum zondagmiddag voldoende mogelijkheden om de score te openen. Het thuisteam kreeg zelfs enkele opgelegde kansen, maar telkens werden in de laatste fase de verkeerde keuzes gemaakt. "We mogen best wat egoïstischer zijn voor het doel", baalde coach Spruit van het gelijkspel. "Als je alleen voor de keeper staat dan mag je zelf schieten. De bal hoeft niet altijd breed."

Spruit: 'We mogen best wat egoïstischer zijn voor het doel'

Bij Oostrum overheerste zondagmiddag vooral de teleurstelling, terwijl er bij de dug-out van de bezoekers uit Broekhuizenvorst gejuich klonk na het laatste fluitsignaal. "Wij hadden de drie punten moeten pakken", baalde Hermans. De 28-jarige aanvoerder hoort sinds deze zomer bij de oude garde van Oostrum en moet de jonkies bij de hand nemen. "Er is veel veranderd. De selectie is flink verjongd. Dat is voor iedereen nog steeds even wennen, maar we kunnen elkaar steeds beter vinden. Ik vind het wel leuk om de jonge jongens wat bij te brengen."

Oostrum presteert dit seizoen nog erg wisselvallig. Dat valt volgens Hermans te wijten aan de jeugdigheid van zijn ploeg. "We presteren nog niet constant genoeg. Het ene moment is het super en een moment later ontbreekt de scherpte weer. Toch denk ik dat onze ploeg in de breedte sterker geworden is ten opzichte van vorig seizoen." Waar Oostrum aan het einde van rit staat, durft Hermans nog niet te voorspellen. "We zijn pas net begonnen. Ik denk dat we het per wedstrijd moeten bekijken. We moeten iedere week nieuwe doelen stellen."

Jonge ploeg van Oostrum presteert nog te wisselvallig

Hermans had in 62ste de 1-0 op zijn schoen, maar zijn vlammende afstandsschot werd ternauwernood over het doel getikt door SVEB-doelman Stef Tissen. Daarna was invaller Bas Mertens dicht bij de openingstreffer, maar hij tikte de bal verkeerd breed op de inlopende Kees Gommans. "Als je de mogelijkheden in de tweede helft ziet moeten we deze wedstrijd altijd winnen", legt Spruit uit.

Spruit is nog steeds zoekende naar de juiste formatie voor zijn ploeg. "We hebben veel snelheid in het team en ook de jongens op de bank staan te trappelen om in te vallen. Dat is een goed tegen en ook de invallers geven de ploeg iets extra's. Wellicht dat ik nog ga schuiven de komende weken, maar dat moeten we nog bekijken. De ploeg is in ieder geval hongerig en dat is als coach erg prettig."

Oostrum neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen BVV'27. Het duel wordt gespeeld in Blitterswijck. Na vier wedstrijden staat Oostrum zesde met vijf punten. BVV staat negende met vier punten uit evenveel duels.

SV Oostrum-SVEB 0-0 (0-0).
SV Oostrum: Van Rooij; Jacobs, Custers, Vergeldt, Nohlmans; Rongen (71. Van Goch), Verrijth, Cornelissen (46. Mertens), Wilmsen (71. Janssen); Hermans, Gommans.