Afbeelding
Foto: Persfoto

Erwin van Ligten in Mariakapel

Holthees | Gitaarvirtuoos Erwin van Ligten staat op zondag 20 oktober op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees.

In mei van dit jaar stond Micheline op het muziekpodium van de Mariakapel. Zij werd begeleid door haar vaste gitarist Erwin van Ligten. Van Ligten kreeg tijdens dat uitverkochte concert de kans een aantal solo's te spelen die zoveel indruk maakten op het publiek, dat hij na afloop langdurig een staande ovatie kreeg. Hij wordt door liefhebbers en kenners gezien als één van de allerbeste gitaristen die Nederland rijk is. Niet voor niets hebben artiesten als Mathilde Santing, Frédérique Spigt, Chris Hinze, Angela Groothuizen Van Ligten binnen hun begeleiding gehaald.

Van Ligten is geboren in Java en in Nederland opgegroeid in een Indische cultuur. Zoals voor bijna alle Indonesische families geldt in een muzikaal gezin waarin hij als kleine jongen leerde spelen op de ukelele van zijn vader. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaar en werd beïnvloed door Indorock, The Tielman Brothers, Django Reinhardt en Chat Atkins (gitarist van Jim Reeves). Zijn gitaarspel werd al snel opgemerkt door professionele muzikanten en zo belandde hij in de bands Pangrass, Klaver en Spaak. Daarna werd hij gevraagd bij Dizzy Man's Band, Bertus Borgers Groove Express, gaf solo-optredens op de Parade met blues, rock en soul en werd begeleider van vrijwel alle bekende Nederlandse zangers en zangeressen.

Van Ligten speelt instrumentale rock, country, blues, soul, fusio en wereldmuziek geïnspireerd door onder meer Ry Cooder, Jeff Beck en Jimmy Hendrix. Met zijn Seventies-tributeband Route 77 speelt hij hits die hij bewonderde uit de jaren '70. Het concert op 20 oktober wordt een mix van bovengenoemde muziekstijlen met ook veel eigen werk. Om een idee te krijgen van de kwaliteit van Erwin van Ligten, bekijk op YouTube: Panucci J vintage white, featuring Erwin van Ligten en Erwin van Ligten op muziekpodium Mariakapel 2018.

Het concert start om 15.30 uur. Reserveren is mogelijk via de website www.mariakapel.nl of via telefoon (0478)636948 of 06-16170433.