Zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Zonnepanelen op bedrijfsgebouwen

Venray | De daken van veel bedrijven van Maessen Bedrijven worden vol gelegd met zonnepanelen. In totaal gaat het om zo'n 100.000 vierkante meter. "We zouden nog 50.000 vierkante meter extra zonnepanelen aan kunnen brengen", zegt Harry Maessen, directeur van Maessen bedrijven.

"De situatie is compleet anders dan een jaar of vijf geleden", legt Maessen uit. "Onze huurders zaten toen niet op zonnepanelen op daken te wachten, onder meer vanwege de brandveiligheid. Tegenwoordig is deze discussie niet meer aan de orde. De zonnepanelen zijn beter en veiliger."

Het is overigens niet zo dat Maessen al zijn daken vol legt met zonnepanelen. "De huurders beslissen uiteindelijk of ze zonnepanelen willen. We houden bij nieuwbouw wel altijd de optie van zonnepanelen op het dak open. De constructie wordt daarop aangepast." De aanpak van Maessen was maandagavond ook onderwerp van gesprek tijdens de vergadering van dorpsraad Smakt-Holthees. Daar heerst vooral ongeloof over de plannen van Kronos en Tomorrow Energy om zonneparken te realiseren aan beide kanten van de A73.