Afbeelding
Foto: eigen foto

Voettocht naar Santiago

Voettocht naar Santiago

Leunen | In 2018 heeft Peter Ansinger uit Leunen een voettocht naar Santiago de Compostella ondernomen.

De tocht heeft plaatsgevonden vanuit zijn woonplaats en was 2400 kilometer lang. Ansinger heeft deels de bekende route gelopen, maar ook voor een deel een nieuwe, pas ontdekte route, die vrijwel nog niemand gelopen heeft. Het was een tocht met vele ups en downs geweest, in letterlijke en figuurlijke zin. Wie geïnteresseerd is in de belevenissen van Peter Ansinger kan zijn verhaal horen op donderdag 7 november om 19.30 uur in de MFC de Baank in Leunen. De toegang is gratis en er wordt gebruikgemaakt van een beamerpresentatie. Ook wordt er aandacht geschonken aan de voorbereiding en de reden waarom Ansinger de tocht heeft gemaakt.


Anita Emonts volgt Nelissen op

OIRLO | Anita Emonts is de nieuwe voorzitter van Dorpsraad Oirlo. Ze neemt de taken over van Jan Nelissen die afgelopen zaterdag aftrad.

Emonts is vanaf 2012 actief in de dorpsraad en sinds 2016 vicevoorzitter. Omdat ze zich volledig wil richten op de dorpsraad, legt ze haar taken binnen het projectteam MFC Oirlo neer, meldt dorpsblad 't Krèntje. Wel blijft ze op de achtergrond betrokken bij het projectteam dat multifunctionele accommodatie in Oirlo in de portefeuille heeft. Emonts maakt ook deel uit van het kernteam Glasweb Venray.
Als vicevoorzitter werd Mikey Ellery benoemd. Ellery is sinds 2016 lid van de dorpsraad. Hij stapte als jeugdig lid in de dorpsraad om te 'proeven' wat er in het dorp speelt.
Jan Nelissen, zie zaterdag afscheid nam in het clubgebouw van handboogclub Willem Tell, blijft zich wel voor het dorp inzetten. Hij gaat zich intensiever bezighouden voor een MFC en een woonzorgcomplex in Oirlo.