Ysselsteyn geeft zege uit handen

Helden-Ysselsteyn 1-1 (0-1). Doelpunt Ysselsteyn: Bas Coopmans.

Helden | Ysselsteyn leek zondag op weg naar de tweede overwinning in de derde klasse C, maar de late gelijkmaker van Helden deed de ploeg van trainer Ruud Jenneskens een paar minuten voor tijd de das om: 1-1

Het eerste gevaar komt van de zijde van Ysselsteyn. Sander Spreeuwenberg en Mike Arts stormen samen op de laatste verdediger af, maar de eindpass is niet goed. Helden werd alleen gevaarlijk via standaardsituaties, maar dat leverde wel twee hachelijke momenten op voor het doel van Ysselsteyn. Na 29 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Bas Coopman. Hij schoot een afgeslagen aanval vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Helden is daarna de kluts kwijt en Willem Janssen schiet niet veel later de 0-2 tegen de touwen. Het doelpunt wordt echter volgens Jenneskens onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Na rust wordt de druk op Ysselsteyn opgevoerd. De bezoekers krijgen voldoende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar na 88 minuten voetballen valt het doek alsnog en komt Helden op 1-1. Ysselsteyn speelt zondag thuis tegen Blerick.