ActiveRooy verliest royaal

Hovoc 4-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-20, 25-8, 25-11 en 25-13.

Horst | In de tweede klasse H verloren de volleyballers van ActiveRooy de uitwedstrijd tegen koploper Hovoc 4 met royale cijfers. In Horst werd het 4-0 voor de thuisploeg.

Het al vroeg in het seizoen door blessures geplaagde ActiveRooy reisde zonder middenaanvallers af naar koploper Hovoc 4. De Horstenaren, geroutineerd en fit, kenden weinig problemen met het Venrayse herenteam dat vooral op zoek is naar stabiliteit. Met telkens aanpassingen in de opstelling was die ook in deze wedstrijd ver te zoeken. De eerste set verliep nog niet eens zo verkeerd. De Venrayse pass kwam in ieder geval al een stuk beter aan dan de voorgaande wedstrijden. Zodoende werd er gedisciplineerder gespeeld en hoefde Rik Wienen, toch al niet fit na een weekje griep, minder meters als spelverdeler te maken. Bij vlagen kwamen de Venraynaren behoorlijk aan de eigen aanval toe. Setverlies ging daarom met een zekere tevredenheid gepaard: 25-20. De tweede set liet echter een volledig ander spelbeeld zien.

De koploper uit Horst had de mouwen eens opgestroopt en ging vol aan de bak. Het krachtsverschil bleek al snel erg groot, zeker omdat er van het stabiele spel van de eerste set weinig meer over was gebleven. De setstand van 25-8 spreekt dan ook boekdelen. In de derde set kwam Roel van Hooft in het veld voor Rik Wienen die rust moest nemen. Roel, eerder spelverdeler in de promotieklasse, had sinds zijn achillespeesblessure nauwelijks spelminuten gemaakt, maar acteerde niettemin nog verdienstelijk deze avond. De klap van de tweede set kwamen de mannen niet meer te boven. Ook niet in de vierde set toen Rik Wienen de diagonaalpositie van Henk Lomme overnam. Ook die set ging met ruime cijfers verloren: 25-13.

Na twee weekenden vrij speelt ActiveRooy op zaterdag 2 november in Sambeek tegen middenmoter Avance.