Handballers bezig aan opmars

Manual-BDC'90 25-20 (12-9). Doelpunten Manual: Jan Vorstenbos (5x), Ruben Albers (4x), Joep Weijs en Nick Hawinkels (beiden 3x), Jochem Duisters, Kingsley Lamptey en Tom Hawinkels (allen 2x), Driek Gabriels, Joost Ueberbach, Paul Stroy en Willem van Duren.

Venray | In de eerste klasse behaalden de handballers van Manual een thuiszege op BDC'90: 25-20. Het was een treffen tussen oude bekenden. Manual werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en de gasten uit Landgraaf eindigden als tweede.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Manual de touwtjes in handen. Met een stevige verdediging en snelle tegenaanvallen wist de Venrayse ploeg al snel uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Dit seizoen keerden drie oud Manual-spelers terug op het oude nest. Willem van Duren en Nick en Tom Hawinkels weten met de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan bij andere clubs weer nieuwe inzichten te geven aan het Venrayse spel. Vooral met de snelle tegenaanvallen weten zij te imponeren. Met name Ruben Albers was met snelle counters succesvol. De gasten bleven in de eerste helft goed in het spoor van de thuisploeg die met drie treffers voorsprong de rust inging: 12-9. Een marge die in de tweede helft werd uitgebouwd naar vijf. Na het gelijkspel van een week eerder en de eerste winst is nieuwkomer Manual gestegen naar een zevende plek op de ranglijst. Een goede ontwikkeling in de strijd om handhaving. Komend weekend is Manual vrij. Op zondag 27 oktober om 14.00 uur spelen de Venrayse handballers in Tegelen tegen Hercules'81/Klaverblad Eksplosion'71.