Jumpers'76 in slotkwart onderuit

Jumpers'76-BC Lieshout 68-76 (34-30). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurensse (20 punten), Jakub Juszizuk (18) en Wouter Oosterbeek (15).

Venray | De basketballers konden het in de tweede klasse net niet bolwerken tegen BC Lieshout. In sporthal De Wetteling werd het na een 34-30 ruststand uiteindelijk 68-76 voor de gasten.

Door de aanwezigheid van maar slecht zes spelers van de eigen selectie werd de thuisploeg aangevuld met spelers van het tweede team en Ralf Claessens. In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd beurtelings gescoord. Mede door een goede zone-defence van Jumpers'76 had Lieshout moeite om inside te scoren. Daardoor stond de thuisploeg na het eerste kwart nipt voor: 19-17. In het tweede kwart liep Jumpers'76 door mooie acties en scores van Dirk Laurensse en Jakub Juszizuk verder uit naar 30-17. Na een time-out knokten de gasten zich terug in de wedstrijd en was het verschil bij rust minimaal: 34-30. Na rust ging het spel opnieuw gelijk op en troffen de ploegen aan beide zijden de basket. Door enkele driepunters namen de gasten de leiding en stonden met nog een kwart te gaan op voorsprong: 53-58. In het slotkwart streden de Venrayse basketballers voor ieder punt. De inhaalslag leverde echter niet het gewenste resultaat op en BC Lieshout nam de punten mee naar huis.

Op zondag 27 oktober speelt Jumpers'76 in Roermond tegen Fanatics'71. Dit duel begint om 12.00 uur.