Guido Pop met drie treffers op dreef

Venray-Scoop 4-2 (1-1). Doelpunten Venray: Guido Pop (3x) en Martijn Vennekens.

Venray | De hockeymannen van Venray zijn bezig aan een opmars in de tweede klasse. Na twee nederlagen bij de competitiestart boekte Venray zondag op eigen veld de vierde zege op rij: 4-2 tegen Scoop. Guido Pop (foto) was met drie treffers de grote man. Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal scoorde de fusieclub de openingstreffer op sportpark De Wieën. Venray schrok wakker en herstelde binnen enkele minuten de vroege achterstand. Guido Pop stond op de juiste plek om zijn eerste treffer te scoren. Verdedigend stond het prima bij de thuisploeg die aanvallend echter geen overwicht kon creëren. Beide partijen gingen dan ook rusten met een gelijke stand: 1-1. In het derde kwart nam Scoop opnieuw brutaal de leiding door een strafcorner te verzilveren. Dat was voor de thuisploeg het sein om een tandje bij te schakelen. De dadendrang werd al snel beloond door de gelijkmaker van Pop. Martijn Vennekens bracht de thuisploeg voor het eerst aan de leiding. Met een prachtige schijnbeweging passeerde hij de keeper om vervolgens de bal met zijn backhand hoog in de touwen te mikken. In het vierde kwart besliste Guido Pop het duel door na een lange rush de vierde treffer aan te tekenen. Bart Pronk scoorde nog een vijfde doelpunt, dat na overleg tussen beide scheidsrechters werd afgekeurd. Door de zwaarbevochten overwinning is promovendus Venray gestegen naar een derde plaats in het klassement. Komend weekend is Venray vrij. Op zondag 27 oktober gaat Venray op bezoek bij Concordia in Roermond. Foto: Helga van Ampting.