Renschdael Groep 'gang laten gaan'

VENRAY | 'We moeten de Renschdael Groep zijn gang laten gaan bij de ontwikkeling van het Sint Annapark,' liet wethouder Martijn van der Putten leden van de raadscommissie Wonen dinsdagavond weten. Dat antwoordde hij op vragen van Bram Jeurissen (CDA) en Jens van Oers (D66) naar aanleiding van rode cijfers die de ontwikkelaar momenteel schrijft rondom het project.

Door Henk Baltussen

"Ik zie nog steeds rode cijfers", stelde Jeurissen, "ondanks dat er al geld van de gemeente aan is besteed. Moeten we ons zorgen gaan maken over de ontwikkelingen van het park en over het behoud van de gebouwen?" Van Oers had het over 'zorgwekkende cijfers'. Hij vroeg zich af of de gemeente Venray weer de knip moet gaan trekken. De rode cijfers waar de twee op wezen staan in de voortgangsrapportage van het Annaproject. Daarin staan drie scenario's aangegeven hoe het park ontwikkeld kan worden. Die drie scenario's geven momenteel tekorten te zien tussen de 10 en 20 miljoen euro.
"Het is voorbarig om ons nu al zorgen te maken", zegt Van der Putten. "De cijfers wijken iets af van de vorige, maar we moeten niet te snel conclusies trekken." Ook liet de wethouder duidelijk merken dat de gemeente Venray, behoudens de al eerder overgemaakte bijdrage van 400.000 euro, geen geld meer steekt in het project. Het bestemmingsplan van het Sint Annapark, dat de raad heeft goedgekeurd, ligt vanaf afgelopen woensdag zes weken ter inzage. In die periode kunnen beroepsschriften worden ingediend.

Inmiddels is gestart met de renovatie van het hoofdgebouw, kapel en mortuarium. Het hoofdgebouw krijgt de functie van hotel, restaurant en brasserie, in het mortuarium komt mogelijk een museum. Voor de restauratie van gebouw Eugène wordt vier miljoen euro uitgetrokken, waarvan de helft afkomstig is van de provincie. De hoofdexploitant van het hoofdgebouw heeft ook interesse in de invulling van Eugène. Dat wordt momenteel besproken.