Station kan stroom van 100 hectare zonnepanelen aan

VENRAY | De beschikbare capaciteit van het stroomstation op Keizersveld is vergelijkbaar met honderd hectare aan zonnepanelen. Dat antwoordt het college op vragen van Werkgroep Zonneparken Smakt, die vorige week tijdens het eerste Sprekersplein werden gesteld.

Daarnaast werkt stroomstationbeheerder Enexis aan uitbreiding van het aansluitstation op Keizersveld, met extra ruimte voor ongeveer 70 Megawatt (MW). Die extra capaciteit is naar verwachting binnen twee jaar beschikbaar volgens Enexis, die vorige week op verzoek de laatste gegevens van het stroomstation aan de gemeente Venray leverde. Enexis laat tevens weten dat er voldoende capaciteit bij het station voorhanden is om de huidige bekende initiatieven voor zonnedaken aan te kunnen.

Tevens meldt de energiebeheerder dat er een reservering is gemaakt in de huidige opstelling voor aansluiting van 25 MW voor de zonneweide van Kronos. De Duitse ontwikkelaar wil 25 hectare aan landbouwgrond tussen Maaslijn en A73 bebouwen met zonnepanelen.