Lake Valley wint en verliest

Venray | Afgelopen weekend had Lake Valley weer een dubbel programma in de hoofdklasse van het zaalvoetbal. De ploeg won afgelopen vrijdag thuis in sporthal de Wetteling met 6-4 van Fermonia Boys 2 Het was een matige wedstrijd van beide kanten.

Het contrast was groot. Het jonge Venrayse team tegen het ervaren team uit Roermond. Gregory Mardjani scoorde al na 15 seconden de 1-0. Vlug daarna kopte Daan Willemsen een diepe bal binnen: 2-0. Fermonia boys had een stevige en balvaste spits die steeds gezocht werd. Hij draaide knap weg en scoorde halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer: 2-1. Net voor rust ronde Daan Willemsen een snelle counter af: 3-1. Na rust kwam Fermonia sterk terug door het benutten van een penalty en weer een doelpunt van hun sterke spits: 3-3. Lake Valley kwam steeds prima weg uit de druk van Fermonia, was daarna niet nauwkeurig genoeg om de verkregen ruimte doeltreffend af te ronden. Toch kon Mats Cuijpers de 4-3 maken; hij rondde een individuele actie doeltreffend af. Toen Daan Willemssen met een afstandsschot zijn derde doelpunt maakte, leek de strijd beslist: 5-3. Fermonia Boys ging 7,5 minuut voor tijd al met een vliegende keeper spelen. Beide teams scoorden nog één keer. Tim Jeuken scoorde voor Lake Valley de 6-4 eindstand. Maandagavond reisde Lake Valley af naar Nuth voor de uitwedstrijd tegen koploper de Keelkampers. De thuisclub startte in een hoog tempo en probeerde zo tot scoren te komen. De verdediging van het Venrayse team stond echter als een huis en gaf geen krimp. Integendeel, al vlug kon Remco Peggen een snelle counter doeltreffend afronden. Brutaal nam Lake Valley de voorsprong: 0-1. Daarna had de het team uit Venray zelfs even het beste van het spel en kreeg een aantal scoringskansen. Toch kwam de Keelkampers langszij, balverlies werd afgestraft: 1-1. Net voor rust kreeg Willem Verstraaten een gele kaart voor een overtreding. De thuisploeg strafte dit vakkundig af: 2-1 ruststand.

Na rust bleef de stand lange tijd zo. In de slotfase scoorde Mats Cuijpers de verdiende gelijkmaker. Lake Valley dacht een punt mee naar huis te nemen totdat de geslepen ploeg uit Nuth toch nog de 3-2 scoorden. Lake Valley wilde de laatste twee minuten met meespelende keeper gaan spelen maar tot ieders verbazing had de lijnrechter een foute wissel gezien. Dat betekende einde aspiraties, want daardoor moest er juist met een man minder de laatste speelminuten doorgebracht worden. Complimenten voor het vertoonde spel, waarbij het jonge Venrayse team fysieke weerbaarheid toonde, zuur dat het niets opleverde op deze avond. Na deze resultaten vertoeft Lake Valley in de middenmoot van de hoofdklasse.

De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 18 oktober om 20.30u in sporthal de Wetteling tegen ZVV de Kilo uit Berg en Terblijt.