Regen spelbreker bij hockeyvrouwen

Venray | In de strijd om de Silvercup traden de hockeyvrouwen van Venray thuis aan tegen Sjinborn. Bij een stand van 2-2 werd het duel door de overvloedige regenval bij aanvang van het vierde kwart afgelast.

Tegenstander Sjinborn speelde vorig seizoen bij Venray in de competitie uiteindelijk naar de derde klasse. Beide ploegen hadden dan ook geen geheim voor elkaar en alle ingrediënten voor een spannende pot waren aanwezig. De thuisploeg begon sterk aan het duel. Na zeven minuten spelen scoorde Jet van Alst de openingstreffer uit een strafcorner. Niet veel later brachten de gasten de stand weer op gelijke hoogte: 1-1. Venray zette vervolgens hoog druk om Sjinborn vast te zetten. Na een goede, individuele actie van Lon van Alst wist Jans Manders de bal hoog in het dak te flatsen: 2-1. Sjinborn begon daarna de druk op te voeren en maakte het Venray lastig. In het derde kwart wist Sjinborn dan ook opnieuw langszij te komen. De Venrayse hockeyvrouwen zetten aan voor een laatste offensief, maar werden gestuit door de weergoden. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen en uiteindelijk stond het veld op sportpark De Wieën blank en was verder spelen onmogelijk. De scheidsrechters restte niks anders dan de wedstrijd af te breken. Dat betekent dat Sjinborn nog een keer naar Venray moet afreizen om het restant van het duel uit te spelen. Venray speelt op zondag 13 oktober thuis het competitieduel tegen Berlicum, aanvang 12.30 uur.