Makkelijke zege handbalvrouwen

Born-Manual 19-29 (9-17). Doelpunten Manual: Ankie Billekens en Joy Jakobs (beiden 6x), Manon Hazekamp (5x), Jantine Rongen (3x), Loes van Dijk, Karlijn van Els, Marcia Geurts en Jonna Kessels (allen 2x) en Maaike Lipman.

In de tweede klasse wonnen de handbalvrouwen van Manual hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. In en tegen Born werd het 19-29 voor de gasten uit Venray. Beide ploegen waren de competitie goed gestart met een overwinning. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op: 3-3. Het was even aftasten, maar al snel werd voor Manual duidelijk wat vandaag de beste tactiek zou zijn. In de dekking iets minder offensief en de snelle tegenaanval spelen. Dit leverde direct resultaat op. De Venrayse handbaldames wisten vijf keer achter elkaar te scoren en namen zo een 3-8 voorsprong. Daarna volgde een wat slordige fase, waarin Manual te snel naar voren wilde. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en benutte de kansen. Bij een tussenstand van 8-13 leek de concentratie bij de speelsters van Manual weer terug te zijn. Via een aantal snelle tegenaanvallen wist de Venrayse ploeg verder uit te lopen naar een ruststand
van 9-17.

De thuisploeg begon in tegenstelling tot Manual scherp aan de tweede helft. Slordige fouten aan Venrayse zijde werden afgestraft, waardoor Born terug wist te komen tot 12-18. Net toen de handbaldames uit Born begonnen te geloven in een goed resultaat schakelde Manual een tandje bij. De verdediging van de thuisploeg werd overlopen door de Venrayse handbaldames, die opnieuw vijf keer achter elkaar wisten te scoren: 12-23. In het laatste kwart van de wedstrijd verzuimden de Venrayse handbaldames om de grens van dertig doelpunten te passeren. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 19-29. Met het maximale resultaat uit twee wedstrijden is de Venrayse ploeg één van de drie koplopers in de tweede klasse.

Op zaterdag 12 oktober ontvangen de Venrayse handbalvrouwen De Sprint/Niobe 3 in sporthal De Wetteling. De wedstrijd begint om 19.30 uur.