Eerste puntje mannen Manual

Wittenhorst-Manual 25-25 (11-14). Doelpunten Manual: Martijn Schütte (5x), Jochem Duisters en Joep van de Heuvel (beiden 4x), Paul Stroy en Tom Hawinkels (beiden 3x), Ruben Albers (2x), Jan Vorstenbos, Joost Ueberbach, Nick Hawinkels en Niek Bastiaans.

Horst | Nieuwkomer Manual behaalde in de eerste klasse het eerste puntje in het nog prille seizoen. De Venrayse handballers deelden in Horst de punten met gastheer Wittenhorst: 25-25. De gasten gaven vanaf de eerste minuut gas en liepen al snel uit naar een 1-4 voorsprong. Wittenhorst wist zich vooralsnog geen raad met de snelle tegenaanvallen en Venray bleef tot aan de rust een voordelige marge van drie treffers behouden: 11-14. In de tweede helft leden de gasten veel balverlies en stond de verdediging minder sterk. De thuisploeg profiteerde optimaal en trok aan het einde van het duel de stand gelijk. Venray had gedurende de hele wedstrijd de overhand, maar verzuimde dit te belonen met een eerste zege in de eerste klasse: 25-25. Op zaterdag 12 oktober speelt Manual thuis tegen BDC'90, een tegenstander die net als de Venraynaren vorig seizoen in de tweede klasse uitkwam. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.45 uur.